Предлошка:Инфокутија попис

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Општи информации
Резултати
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Оваа инфокутија е наменета за страниците чија тема е попис.

Ако полето |регион= е пополнето, полето кадешто се наведува попишананата зона ќе биде означено со „Регион“, во спротивно ќе стои „Држава“.

Полето |датум= е потребно за редоследниот панел да се прикаже правилно. Должината на внесениот податок може да биде долга колку што е потребно (пр. 14-20 април 2038 или пак доволно е само годината), но битно е да не остане празно.

Употреба[уреди извор]

Општи информации
Резултати


{{Инфокутија попис
| име = 
| лого = 
| големина_лого = 
| опис_лого = 
| слика = 
| големина_слика = 
| опис_слика = 
| претходна_година = 
| претходен_попис = 
| датум = 
| следна_година = 
| следен_попис = 
| регион = 
| регион_назив = 
| држава = 
| тема1 = 
| тема2 = 
| тема3 = 
...
| тема10 = 
| управа = 
| мрежно_место = 
| учество = 
| население = 
| процентуална_промена = 
| најмногу_населен = 
| најмалку_населен = 
| дополнителлно_поле11 = 
| дополнителен_податок1 = 
| дополнителлно_поле12 = 
| дополнителен_податок2 = 
... 
| дополнителлно_поле15 = 
| дополнителен_податок5 = 
}}