Предлошка:Инфокутија аниманга лик

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
{{{name}}}
{{{series}}} character
{{{image}}}
{{{caption}}}
Прво појавување {{{first}}}
Последно појавување {{{last}}}
Создаден од {{{creator}}}
Глас од {{{voiced by}}}
{{{oaux1 name}}} {{{oaux1}}}
{{{oaux2 name}}} {{{oaux2}}}
{{{oaux3 name}}} {{{oaux3}}}
Profile
Прекари{{{nickname}}}
Алијаси{{{alias}}}
Возраст{{{age}}}
Пол{{{gender}}}
Вид{{{species}}}
Датум на раѓање{{{born}}}
Датум на починување{{{death}}}
Националност{{{nationality}}}
Клас{{{class}}}
Занимање{{{occupation}}}
Титула{{{title}}}
Познати роднини{{{relatives}}}
{{{paux1 name}}} {{{paux1}}}
{{{paux2 name}}} {{{paux2}}}
{{{paux3 name}}} {{{paux3}}}
{{{paux4 name}}} {{{paux4}}}
{{{paux5 name}}} {{{paux5}}}
Information
{{{aux1 name}}} {{{aux1}}}
{{{aux2 name}}} {{{aux2}}}
{{{aux3 name}}} {{{aux3}}}
{{{aux4 name}}} {{{aux4}}}
{{{aux5 name}}} {{{aux5}}}
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

{{Инфокутијата анимеманга лик}} е инфокутија со општа употреба за аниме и манга ликови. Сите параметри се опционални, иако „name“ автоматски ќе се намести според името на статијата. Додатни одредени полиња може да се додадат преку помошни полиња.

Употреба[уреди извор]

{{Infobox animanga character
| name     = 
| series    = 
| image    = 
| caption   = 
| first    = 
| last     = 
| creator   = 
| voiced by  = 
| oaux name <!-- Морате да впишете број за овој параметар биде валиден (пр. oaux1 name) --> = 
| oaux <!-- Морате да впишете број за да овој параметар биде валиден (пр. oaux1) --> = 
| nickname   = 
| alias    = 
| age     = 
| gender    = 
| species   = 
| born     = 
| death    = 
| nationality = 
| class    = 
| occupation  = 
| title    = 
| relatives  = 
| paux name <!-- Морате да впишете број за овој параметар биде валиден (e.g. paux1 name) --> = 
| paux <!-- Морате да впишете број за овој параметар биде валиден (пр. paux1) --> = 
| divider   = 
| aux name <!-- Морате да впишете број за овој параметар биде валиден (пр. aux1 name) --> = 
| aux <!-- Морате да впишете број за овој параметар биде валиден (пр. aux1) --> = 
}}

За да избегнете непотребно неуредни статии, вообичаено е да ги отстраните сите непотребни параметри од овој шаблон.

Објаснување на параметрите[уреди извор]

Видете исто така[уреди извор]