Предлошка:Инфокутија Стадион

Од Википедија — слободната енциклопедија
Инфокутија Стадион
Место
Отворен
Сопственик
Игра
Гледачи
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]
Оваа предложна документација е превметната од Предлошка:Инфокутија Стадион/doc [уреди]

Оваа предлошка создава инфокутија за сумаризација на информации за стадиони, арени или други спортски објекти.

За нестадионски објекти, користете го {{Инфокутија спортски објект}}.

Код[уреди извор]

{{Инфокутија Стадион
| име         = 
| прекар       = 
| слика        = 
| целоиме       =
| локација      = 
| координати     = 
| темели       =
| изграден      =
| отворен       = 
| реновиран      = 
| проширен      = 
| затворен      = 
| срушен       = 
| сопственик     = 
| оператор      = 
| подлога       = 
| цена        = 
| архитект      =
| структурен_инженер =
| сервис_инженер   =
| главен_изведувач  =
| менаџер       =
| главни_изведувачи  = 
| поранешни_имиња   = 
| играат       = 
| сместивост     = 
| димензии      =
| табла        =
}}

Параметри[уреди извор]

Забелешка: * означува задолжително поле.

Параметар Објаснување
име * Внесете го името на спортскиот објект
прекар Внесете прекари на објектот
слика Внесете врска за слика во форма: [[Слика:МојаСлика.jpg|250px]]
целоиме Внесете го официјалното целосно име на објектот
локација * Внесете ја адресата, градот, државата/провинцијата на објектот
координати Внесете ги географските координати, претпочитливо со {{coord}}
темели Внесете го датумот кога биле поставени темелите за изградба на објектот
изграден Внесете временски период во кој објектот бил во изградба
отворен * Внесете го датумот кога е отворен
реновиран Внесете го датумот кога бил реновиран
проширен Внесете го датумот кога бил проширен
затворен Внесете го датумот кога бил затворен
срушен Внесете го датумот кога бил срушен
сопственик * Внесете го името/имињата на сопстевникот/иците на објектот
оператор Внесете го името/имињата на операторот/ите на објектот
подлога Внесете ја подлогата на стадионот (на пр. трева, песок, вештачка трева)
цена Внесете ја цената на изградбата, претпочитливо во валтутата на државата во која се наоѓа објектот
архитект Внесете го името/имињата на архитектот/ите на објектот
струтурен_инженер Внесете го името/имињата на структурниот/ите инженер/и на објектот
сервис_инженер Внесете го името/имињата на инженерот/ите на службите на објектот
менаџер Внесете го името/имињата на менаџерот/ите на проектот за изградба на објектот
главни_изведувач Внесете го името/имињата на главниот/ите изведувач/и на градежните работи на објектот
поранешни_имиња Внесете го поранешното име/имиња на објектот. Користете го форматот:

ПоранешноИме (Година - Година)

играат * Внесете ги тимовите или било кои други странки кои го користат објектот за домашен стадион или арена. Користете го форматот:

ИмеНаТим (Лига/организација) Година - Година

сместивост * Внесете ја сместивоста (бројот на гледачи што може да го прими објектот). Доколку е повеќенаменски објект, користете го форматот:

Сместивост (намена)

димензии Внесете ги димензиите на теренот:
 • За фудбалски (рагби) димензии, користете го форматот:

100 x 70 m

 • За бејзбол димензии, користете го форматот:

Лево поле: 300 ft (91 m)
Централно поле: 400 ft (122 m)
Десно поле: 300 ft (91 m)

табла Внесете прост опис на таблата за приказ на резултатот, на пр. 100 ft Jumbotron