Предлошка:Инфокутија Регион на Филипините/doc

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Употреба[уреди извор]

Целосна празна синтакса[уреди извор]

{{Инфокутија Регион на Филипините
|status      = <!--административен регион или автономен регион-->
|name       = 
|other_name    = 
|image_flag    =
|image_seal    = 
|map_file     = 
|island_group   = <!-- Лузон, Висаи или Минданао -->
|center      = <!-- регионален административен центар -->
|government_type  =
|leader_title   = <!-- незадолжително; за ARMM -->
|leader_name    = <!-- незадолжително; за ARMM -->
|leader_title2   = <!-- незадолжително; за ARMM -->
|leader_name2    = <!-- незадолжително; за ARMM -->
|area_km2     = 
|area_footnotes  = 
|population_as_of = 
|population    = 
|population_footnotes =
|provinces     = <!-- број на покраини -->
|cities      = <!-- број на градови -->
|municipalities  = <!-- број на општини -->
|barangays     = <!-- број на барангаи -->
|districts     = <!-- број на конгресни окрузи -->
|languages     = <!-- јазици во честа употреба -->
|website      = <!-- незадолжително; за ARMM -->
}}

Региони на Филипините (со колажна слика)[уреди извор]

Не се користи, освен за Метро Манила.

{{Инфокутија Регион на Филипините
|name       = 
|other_name    = 
|image_flag    =
|image_seal    = 
|map_file     = 
|image_skyline   = 
|image_caption   = 
|image_alt     =
|island_group   = <!-- Лузон, Висаи или Минданао -->
|center      = <!-- регионален административен центар -->
|government_type  =
|leader_title   = <!-- незадолжително; за ARMM -->
|leader_name    = <!-- незадолжително; за ARMM -->
|leader_title2   = <!-- незадолжително; за ARMM -->
|leader_name2    = <!-- незадолжително; за ARMM -->
|area_km2     = 
|area_footnotes  = 
|population_as_of = 
|population    = 
|population_footnotes =
|provinces     = <!-- број на покраини -->
|cities      = <!-- број на градови -->
|municipalities  = <!-- број на општини -->
|barangays     = <!-- број на барангаи -->
|districts     = <!-- број на конгресни окрузи -->
|languages     = <!-- јазици во честа употреба -->
|website      = <!-- незадолжително; за ARMM -->
}}