Предлошка:Инфокутија Превој

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Оваа предлошка може да се користи за да се создаде инфокутија во статија за планински превој. Други инфокутии може да се вметнат во оваа предлошка и може да биде вклучен во други инфокутии.

Употреба[уреди извор]

Краток текст[уреди извор]

Овие параметри може да се користат за создавање на целосно употреблива инфокутија.

{{Инфокутија Превој
| name = 
| photo = 
| photo_caption = 
| elevation = 
| traversed = 
| location = 
| range = 
| coordinates = 
}}

Сите параметри[уреди извор]

{{Инфокутија Превој
| name       = 
| other_name    = 
| photo       = 
| photo_size    = 
| photo_alt     = 
| photo_caption   = 
| map        = 
| map_alt      = 
| map_caption    = 
| map_relief    = 
| map_size     = 
| label       = 
| label_position  = 
| elevation     = 
| elevation_m    = 
| elevation_ft   = 
| elevation_ref   = 
| traversed     =
| location     = 
| range       = 
| coordinates    = 
| coordinates_ref  = 
| topo       = 
| embedded     = 
| child       =
}}

Опис на параметрите[уреди извор]

Оваа табела ги опишува повеќето од достапните параметри. Видете подолу за дополнителните параметри. Само на параметарот name мора да му биде зададена вредност. Запамтете да ја намалите широчината на фотографиите и картите, за да не преовладуваат непропорционално во инфокутијата.

Параметар Опис
name Задолжително. Името на превојот. Ќе биде прикажувано на врвот на инфокутијата. Во повеќето случаи, ова ќе биде исто како и името на статијата.
other_name Овој параметар може да се користи за да се прикаже името на локалниот јазик или некој алтернативен назив кој вообичаено се користи. Користи јазична предлошка ако името не е на македонски. На пример: {{lang-fr|Ventour in Provençal}} → француски: Ventour in Provençal.
photo Името на фотографијата да биде прикажано, без никаков посебен формат.
photo_width Може да се користи за промена на ширината на фотографијата. Основната и максимална вредност е 280px. Фотографиите со хоризонтална поставеност (пејзажни) вообичаено добро се прикажуваат со основните подесувања. Фотографија со вертикална поставеност можеби треба да бидат променети со 180px или 220px. На пример, photo_width=200, не photo_width=200px.
photo_alt Стар текст за фотографијата, за читатели со оштетувања на видот.
photo_caption Опис кој ќе се прикаже под фотографијата.
map Името на картата да биде прикажано.
map_alt Стар текст за картата.
map_caption Опис кој ќе се прикаже под картата.
map_relief Оваа инфокутија ќе се обиде да прикаже релјефна карта, ако таква е достапна. За прикажување на основната карта користете |map_relief=0.
map_size Може да се промени ширината на фотографијата. Основната и максимална ширина е 272px, но вообичаено картата треба да биде многу помала. На пример, map_size=200 и не map_size=200px.
coordinates или coords Користете ја предлошката {{coord}}.
elevation Надморска височина на врвот.
elevation_ref Забелешка за надморската височина користејќи <ref>...</ref>.
traversed Било кој пат кој поминува преку превојот.
location Местоположбата на превојот. Не бидете премногу детални.
range Планински венец на кој се наоѓа превојот.
topo Името на топографската карта која ја прикажува планината.

Категорија[уреди извор]