Предлошка:Инфокутија Остров во Шкотска

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]


Параметри[уреди извор]

Минимални параметри[уреди извор]

{{Инфокутија Остров во Шкотска
| GridReference=
| area= 
| highest elevation= 
| Population= 
| island group=
| local authority=
| references=
}}


Незадолжителни параметри[уреди извор]

| Map=
| official_name=
| latitude=
| longitude=
| caption=
| celtic name=
| gaelic pronunciation=
| norse name=
| meaning of name=
| area rank= 
| population rank=
| main settlement=


Сите параметри[уреди извор]

{{Инфокутија Остров во Шкотска
| Map=
| official_name=
| latitude=    <!-- децимални степени -->
| longitude= -  <!-- негативно за запад -->
| GridReference=
| caption=  <!--по основно: xx во рамките на Шкотска-->
| celtic name= 
| gaelic pronunciation=
| norse name=
| meaning of name=
| area=  
| area rank= 
| highest elevation= 
| Population=   <!-- Попис 2011 г.-->
| population rank=
| main settlement=
| island group=
| local authority=
| references=<ref>{{NRS1C}}</ref><ref name=Smith>{{Haswell-Smith}}</ref>
<ref>[http://www.ordnancesurvey.co.uk/ Ordnance Survey]</ref>
}}

Автоматизирани функции[уреди извор]

 • Внесувајќи геог. ширина и должина дава опишана карта на Шкотска кајшто местото е означено и со натпис.
 • Параметарот official_name ќе го замени {{PAGENAME}} наслов, натпис и опис на картата,.
 • GridReference се врзува користејќи {{coord}} со display=inline,title.
 • Описот на картата станува „{{PAGENAME}} во рамките на Шкотска“ освен ако не се зададе caption=xxx.