Предлошка:Инфокутија Научник

Од Википедија — слободната енциклопедија
Инфокутија Научник
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Инфокутијата за научник се употребува за преглед на податоците за некоја личност која е научник, инжинер или математичар.

Употреба[уреди извор]

{{Инфокутија Научник
|name       = 
|box_width     =
|image       = 
|image_width    = 
|caption      = 
|birth_date    = 
|birth_place    = 
|death_date    = 
|death_place    = 
|residence     = 
|citizenship    = 
|nationality    = 
|ethnicity     = 
|field       = 
|work_institutions = 
|alma_mater    = 
|doctoral_advisor = 
|doctoral_students = 
|known_for     = 
|influences    = 
|influenced    = 
|prizes      = 
|religion     = 
|footnotes     = 
}}

Параметри[уреди извор]

Параметар Објаснување
name Името на научникот, инжинерот или математичарот.
box_width Наместете (изборно) големина на инфокутијата; стандардно: 26em.
image Слика со големина од 225px.
image_width Ширина на сликата (стандардно е 225x250px ако оставите празно).
caption Текст под сликата.
birth_date Датум на раѓање.
birth_place Место на раѓање.
death_date Датум на починување.
death_place Место на починување.
residence Земји каде научникот живеел.
citizenship Државјанството на научникот.
nationality Националност на научникот, ако се разликува од државјанството.
ethnicity Етничка припадност. Само кога е потребно.
field Напишете дали е физичар, хемичар, биолог, математичар, инжинер итн.
work_institutions Институции и универзитети каде што бил вработен.
alma_mater Универзитетот каде се здобил со диплома
doctoral_advisor Докторски советник.
doctoral_students Значајни ученици.
known_for Познат по: она што го направило значајна личност.
influences Имиња на научниците кои влијаеле врз личноста.
influenced Имиња на научниците врз кои влијаела личноста.
prizes Најзначајни награди.
religion Религиска определба.
footnotes Додатни детали, само ако треба.