Предлошка:Инфокутија Награда

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Оваа инфокутија се користи за сумирање на информации поврзани со некоја награда.

Употреба[уреди извор]

Инфокутијата може да биде ставена во саканата статија со копирање на шаблонот подоле. Не мора сите параметри да се користат, можете да ги ставите само саканите параметри и таа слободно ќе работи.

{{Infobox award
| name      = 
| current_awards = 
| image     = 
| imagesize   = 
| caption    = 
| description  = 
| presenter   = 
| country    = 
| location    = 
| year      = 
| year2     = 
| website    = 
}}

Parameters[уреди извор]

Параметар Објаснување
name Овдека се впишува името на наградата. Овдека се става најупотребуваното име (најчесто името на самата статија) ако таа награда е позната под повеќе имиња, а може и по две имиња ако навистина е потребно. Под самото име во овој параметар не е потребно да стои и изворното име. Ако овој параметар е оставен празен тогаш автоматски се впишува името на статијата.
current_awards Insert the article name of the list or page describing the upcoming, current, or just completed annual awards/ceremony, etc. for this year. Omit the wikilinks "[[]]"; formatting is automatic.
image Овдека се става сликата (поточоно нејзиното име) (abc.jpg, xyz.png, 123.gif, и др.)
imagesize Овдека се впишува големината на сликата. Осигурајте се да стои „px“ по бројот, пример 200 px. Ако параметрот се остави празен тогаш автоматски сликата се мести на големина од 220 px.
caption Овдека се впишува објаснување на фотографијата.
description Овдека се впишува многу мало обаснување за што е наградата, една мала реченица со објаснување на наградата е доволна. (пр. „Инзовредността во филмот“)
presenter Овдека се впишува личноста, групата или организацијата што ја претставува наградата
country Овдека се впишува местото од каде потекнува наградата или каде се одржува манифестацијата
year Овдека се впишува датата кога првпат била доделена наградата или одржана манифестацијата
year2 Овдека се впишува датата кога последен пат била доделена наградата или одржана манифестацијата
website Овдека се пишува официјалната страна на наградата. Секогаш пишувајте во URL, т.е. http://www.nameofwebsite.com
Коментар Оваа предлошка содржи еден или повеќе незадолжителни параметри. Поподробно на страницата за разговор.

Оваа предлошка содржи некои крајно сложени и езотерични синтаксини елементи. Не се обидувајте да ја менувате предлошкава доколку не сте апсолутно сигурни дека целосно сфаќате за што се работи во кодот и сте подготвени целосно да ја поправите штетата која евентуално би ја нанеле. Сите испробувања правете ги во предложниот песок или во корисничкиот простор.