Предлошка:Инфокутија награда

Од Википедија — слободната енциклопедија
Инфокутија награда


Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Оваа инфокутија се користи за сумирање на информации поврзани со некоја награда.

Инфокутија награда


Употреба[уреди извор]

Инфокутијата може да биде ставена во саканата статија со копирање на предлошката подолу. Не мора сите параметри да се користат, можете да ги ставите само саканите параметри и таа слободно ќе работи.

Сите параметри[уреди извор]

{{Инфокутија награда
| име       = 
| поднаслов    = <!-- или | сегашни_награди = -->
| слика      = 
| големина_слика  = 
| опис_слика    = 
| алт       = 
| вид       = 
| опис       = 
| доделена_за   = 
| покровител    = 
| датум      = <!-- {{почетен датум|ГГГГ|ММ|ДД|df=yes}} -->
| место      = 
| држава      = 
| доделува     = 
| достапност    = 
| пост-номинал   = 
| лента      = 
| аверс      = 
| реверс      = 
| водител     = <!-- или | водители = -->
| претходно_име  = 
| воведен_водител = 
| дејствија    = 
| кампања     = 
| мото       = 
| медал      = 
| награда     = 
| статус      = 
| претставена   = 
| првично_доделување = <!-- или | година = -->
| последно_доделување = <!-- или | година2 = -->
| добитник_назив  = 
| последен_добитник = <!-- или | добитник = или | добитници = -->
| најмногу_награди = <!-- или | најмногу_освојувања = -->
| најмногу_номинации = 
| вкупно_доделени =
| посмртни_одликувања = 
| вкупно_добитници = 
| награда1_тип   = 
| награда1_добитник = 
| награда2_тип   = 
| награда2_добитник = 
| награда3_тип   = 
| награда3_добитник = 
| награда4_тип   = 
| награда4_добитник = 
| награда5_тип   = 
| награда5_добитник = 
| мрежно_место   = <!-- {{URL|example.com}} -->
| медиум      = <!-- или | медиуми = -->
| времетраење   = 
| гледаност    = <!-- или | рејтинг = -->
| продукција    = 
| режија      = 
| слика2      = 
| големина_слика2 = 
| алт2       = 
| опис_слика2   = 
| хиреархија_поле = 
| индивидуален   = 
| повисоко     = 
| исто       = 
| пониско     = 
| поврзано     = 
| претходно    = 
| главно      = 
| следно      = 
}}


Воен медал/одличје[уреди извор]

{{Инфокутија награда
| име       = 
| поднаслов    = <!-- или | сегашни_награди = -->
| слика      = 
| големина_слика  = 
| опис_слика    = 
| алт       = 
| вид       = 
| опис       = 
| доделена_за   = 
| држава      = 
| доделува     = 
| достапност    = 
| пост-номинал   = 
| лента      = 
| аверс      = 
| реверс      = 
| претходно_име  = 
| кампања     = 
| мото       = 
| награда     = 
| статус      = 
| претставена   = 
| првично_доделување = <!-- или | година = -->
| последно_доделување = <!-- или | година2 = -->
| вкупно_доделени =
| посмртни_одликувања = 
| вкупно_добитници = 
| награда1_тип   = 
| награда1_добитник = 
| награда2_тип   = 
| награда2_добитник = 
| награда3_тип   = 
| награда3_добитник = 
| награда4_тип   = 
| награда4_добитник = 
| награда5_тип   = 
| награда5_добитник = 
| мрежно_место   = <!-- {{URL|example.com}} -->
| слика2      = 
| големина_слика2 = 
| алт2       = 
| опис_слика2   = 
| хиреархија_поле = 
| индивидуален   = 
| повисоко     = 
| исто       = 
| пониско     = 
| поврзано     = 
}}


Цивилна награда[уреди извор]

{{Инфокутија награда
| име       = 
| поднаслов    = <!-- или | сегашни_награди = -->
| слика      = 
| големина_слика  = 
| опис_слика    = 
| алт       = 
| вид       = 
| опис       = 
| доделена_за   = 
| покровител    = 
| датум      = <!-- {{почетен датум|ГГГГ|ММ|ДД|df=yes}} -->
| место      = 
| држава      = 
| доделува     = 
| достапност    = 
| лента      = 
| аверс      = 
| реверс      = 
| водител     = <!-- или | водители = -->
| претходно_име  = 
| воведен_водител = 
| дејствија    = 
| мото       = 
| награда     = 
| статус      = 
| претставена   = 
| првично_доделување = <!-- или | година = -->
| последно_доделување = <!-- или | година2 = -->
| добитник_назив  = 
| последен_добитник = <!-- или | добитник = или | добитници = -->
| најмногу_награди = <!-- или | најмногу_освојувања = -->
| најмногу_номинации = 
| вкупно_доделени =
| посмртни_одликувања = 
| вкупно_добитници = 
| мрежно_место   = <!-- {{URL|example.com}} -->
| медиум      = <!-- или | медиуми = -->
| времетраење   = 
| гледаност    = <!-- или | рејтинг = -->
| продукција    = 
| режија      = 
| слика2      = 
| големина_слика2 = 
| алт2       = 
| опис_слика2   = 
| поврзано     = 
| претходно    = 
| главно      = 
| следно      = 
}}


Цивилна награда 1[уреди извор]

{{Инфокутија награда
| име       = 
| поднаслов    = <!-- или | сегашни_награди = -->
| слика      = 
| големина_слика  = 
| опис_слика    = 
| алт       = 
| вид       = 
| опис       = 
| доделена_за   = 
| покровител    = 
| датум      = <!-- {{почетен датум|ГГГГ|ММ|ДД|df=yes}} -->
| место      = 
| држава      = 
| доделува     = 
| достапност    = 
| лента      = 
| аверс      = 
| реверс      = 
| претходно_име  = 
| мото       = 
| награда     = 
| статус      = 
| претставена   = 
| првично_доделување = <!-- или | година = -->
| последно_доделување = <!-- или | година2 = -->
| најмногу_награди = <!-- или | најмногу_освојувања = -->
| најмногу_номинации = 
| вкупно_доделени =
| посмртни_одликувања = 
| вкупно_добитници = 
| мрежно_место   = <!-- {{URL|example.com}} -->
| слика2      = 
| големина_слика2 = 
| алт2       = 
| опис_слика2   = 
| поврзано     = 
}}

Параметри[уреди извор]

име
име на наградата. Во случај да биде оставено прасно ќе стои името на страницата.
поднаслов или сегашни_награди
if поднаслов is used, this field is bypassed, if it is not used, insert the article name of the list or page describing the upcoming, current, or just completed annual awards/ceremony, etc. for this year. Omit the wikilinks "[[]]"; formatting is automatic, and an image icon is included
слика
име на сликата (abc.jpg, xyz.png, 123.gif, итн.)
големина_слика
големина на слика
алт
алт текст за сликата.
опис_слика
опис на сликата.
вид
вид на наградата (пр. воено одличие)
опис
опис на наградата
доделена_за
краток опис за што се доделува наградата
покровител
човек, група или организација која финансиски ја поддржува наградата.
датум
датум на церемонијата на доделување.
место или објект или место
местото кадешто церомонијата се одржала.
држава
држава кадешто се доделува наградата.
доделува
човек, група или организација која ја доделува наградата (пр. Претседател на Македонија)
достапност
кој може да ја добие наградата (пр. Само воени лица)
пост-номинал
en:Post-nominal letters
лента
лента од медалот/одличјето
аверс
аверс на наградата
реверс
реверс на наградата
водител или водители
човекот или луѓето кои ја водат цермонијата.
претходно_име
???
воведен_водител
водител на воведен дел од церемонијата.
дејствија
дејтвија од сценариото за церомонијата.
кампања
воена кампања/операција
мото
мото на наградата
награда
дополнителна награда (парична) која ја добива добитникот (пр. 2 милиони денари).
статус
статус на наградата
претставена
година/датум кога е прв пат претставена наградата
првично_доделување или година
годината кога е првично доделена.
последно_доделување или година2
годината кога е за последен пат доделена.
добитник_назив
опционално, менува назив за следното поле.
последен_добитник или добитник или добитници
последен добитник на наградата (ако има).
најмногу_награди или најмногу_освојувања
поединец/група која освоила најмногу награди.
најмногу_номинации
поединец/група која добила најмногу номинации.
вкупно_доделени
вкупно доделени
посмртни_одликувања
вкупно посмртни одликувања
вкупно_добитници
вкупно добитници (доделени + посмртни одликувања)
награда1_тип до награда5_тип
назив за следното поле.
награда1_добитник до награда5_добитник
???
мрежно_место
мрежно место за наградата.
медиум or медиуми
телевизиски/радио канили кои ја пренесуваат церемонијата на доделување.
гледаност или рејтинг
статистика за гледаноста на преносот
времетраење
порценето времетраење на преносот без сметање на рекламите (пр. 55 минути)
продукција
продукција на настанот.
режија
режија на настанот.
слика2
име на слика за долна слика ако се користи, т.е. (abc.jpg, xyz.png, 123.gif, итн.)
големина_слика2
големина на слика
алт2
алт текст за слика 2.
опис_слика2
опис за слика 2.
претходно
за хронологија. Претходно доделување на наградата (пр. [[15. Златна Бубамара на Популарноста]])
главно
за хронологија. Главната статија за наградата (пр. [[Златна Бубамара на Популарноста]])
следно
за хронологија. Следно доделување на наградата (пр. [[17. Златна Бубамара на Популарноста]])