Прејди на содржината

Предлошка:Инфокутија Информатички уред

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

{{Инфокутија Информатички уред
| name     = 
| aka     = 
| logo     = <!-- користете [[Податотека:]] -->
| image    = <!-- користете [[Податотека:]] и задајте големина на сликата -->
| caption   = <!-- користете ако сликата не е лого -->
| developer  = 
| manufacturer = 
| family    = 
| type     = 
| generation  = 
| releasedate = <!-- користете {{почетен датум|ГГГГ|ММ|ДД|df=yes}} (не мора сите) -->
| lifespan   = 
| price    = <!-- цена кога прв пат излегол уредот. -->
| discontinued = 
| unitssold  = 
| unitsshipped = 
| media    = 
| os      = <!-- оперативен систем -->
| power    = 
| cpu     = 
| storage   = 
| memory    = 
| display   = 
| graphics   = 
| sound    = 
| input    = 
| controllers = 
| camera    = 
| touchpad   = 
| connectivity = 
| service   = <!-- семрежни услуги кои се нудат -->
| dimensions  = 
| weight    = 
| topgame   = 
| compatibility = 
| predecessor = 
| successor  = 
| related   = 
| website   = {{URL|primer.org}}
}}