Предлошка:Инфокутија Воен Конфликт

Од Википедија — слободната енциклопедија
Коментар Оваа предлошка содржи еден или повеќе незадолжителни параметри. Поподробно на страницата за разговор.

Оваа предлошка содржи некои крајно сложени и езотерични синтаксини елементи. Не се обидувајте да ја менувате предлошкава доколку не сте апсолутно сигурни дека целосно сфаќате за што се работи во кодот и сте подготвени целосно да ја поправите штетата која евентуално би ја нанеле. Сите испробувања правете ги во предложниот песок или во корисничкиот простор.


Начин на користење:

{{Инфокутија Воен Конфликт
| име			 = 
| слика			 = 
| период		 = (дати од и до)
| место 		 = (место на одвивање на војната, нпр. континент или друга географска одредница)
| 1_страна		 = држави или други ентитети кои учествувале на едната страна од конфликтот
| 2_страна 		 = држави или други ентитети кои учествувале на втората страна од конфликтот
| исход			 = мировен договор или резултат од војната
| 1_команданти		 = имиња на познати команданти на првата страна
| 2_команданти		 = имиња на познати команданти на втората страна 
| 1_број		 = број на војници на првата страна
| 2_број		 = број на војници на втората страна 
| 1_загуби		 = број на војници на првата страна
| 2_загуби		 = број на војници на втората страна 
| битки			 = позначајни битки
}}