Предлошка:Инфокутија Вид административна единица

Од Википедија — слободната енциклопедија
Инфокутија Вид административна единица
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

Инфокутија наменета за статии за видови административни единици.

Поле Намена Пример
name Вид на единицата општинска околија
alt_name Друг назив неокружна околија
map Слика на карта
category Поширока целина на која припаѓа Округ
territory Каде се среќава единицата Англија
upper_unit На која поголема единица припаѓа Метрополски округ
start_date Кога е воведена 1 април 1965
legislation_begin Кој ја вовел Закон за месната самоуправа 1888
legislation_end Кој ја укинал Закон за месната самоуправа 1972
end_date Кога е укината 1 април 1974
current_number Колку вакви един. постојат 32
number_date Година/датум на податокот за бројност 2008
type Низа типови на единицата неметрополска
status Друг статус (по избор) Град
exofficio Друг статус (по дефиниција) Намесништво
population_range Најмало и најголемо 150,000–300,000
area_range Најмала и најголема 15–150 км2
government Вид(ови) на управа во единицата Окружен совет
subdivision Составни единици на единицата Рурален округ
{{Инфокутија Вид административна единица
| name=   
| alt_name= 
| alt_name1= 
| alt_name2= 
| alt_name3= 
| alt_name4= 
   
| map=        
| category=     
| territory= 
| upper_unit=
    
| start_date= 
| start_date1= 
| start_date2= 
| start_date3= 
| start_date4= 
| legislation_begin=
| legislation_begin1=
| legislation_begin2=
| legislation_begin3=
| legislation_begin4=
| legislation_end=
| legislation_end1=
| legislation_end2=
| legislation_end3=
| legislation_end4=
| end_date=
| end_date1=
| end_date2=
| end_date3=
| end_date4=

| current_number=  
| number_date=    

| type=
| type1=
| type2=
| type3=
| type4=
| status=
| status1=
| status2=
| status3=
| status4=
| exofficio=
| exofficio1=
| exofficio2=
| exofficio3=
| exofficio4=

| population_range= 
| area_range=   

| government=
| government1=
| government2=
| government3=
| government4=  

| subdivision=
| subdivision1=
| subdivision2=
| subdivision3=
| subdivision4=   
 }}