Прејди на содржината

Предлошка:Инфокутија Армија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

Вооружени сили на Швајцарија

Знаме на ВСШ.
Човечка сила
Старост за служба 19
На располагање 1.707.694 мажи, возраст: 19–49 (2005),
1.662.099 жени, возраст: 19–49 (2005)
Способни 1,375.889 мажи, возраст: 19–49 (2005),
1.342.945 жени, возраст: 19–49 (2005)
Достигнуваат старост
(годишно)
46.319 мажи (2005),
43.829 жени (2005)
Трошоци
Буџет $3,1 милијарди (FY98)
% од БДП 1 (2005)

Предлошкава служи за давање на краток преглед на воените способности на една земја и нејзината армија. Додавајте ја во страниците копирајќи го долунаведеното:

{{Инфокутија Армија
|country      =
|name        =
|native_name    =
|image       =
|caption      =
|image2       =
|caption2      =
|founded      =
|current_form    =
|disbanded     =
|branches      =
|headquarters    =
|flying_hours    =
<!-- Водство -->
|commander-in-chief =
|commander-in-chief_title=
|minister      =
|minister_title   =
|commander     =
|commander_title  =
<!-- Човечка сила -->
|age        =
|conscription    =
|manpower_data   =
|manpower_age    =
|available     =
|available_f    =
|fit        =
|fit_f       =
|reaching      =
|reaching_f     =
|active       =
|ranked       =
|reserve      =
|deployed      =
<!-- Финансии -->
|amount       =
|percent_GDP    =
<!-- Производство -->
|domestic_suppliers =
|foreign_suppliers =
|imports      =
|exports      =
<!-- Поврзани статии -->
|history      =
|ranks       =
}}