Предлошка:Инфокутија Алат

Од Википедија — слободната енциклопедија
[[Податотека:{{{слика}}}|безрамка]]
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

{{Инфокутија Алат
| назив      = 
| слика      = 
| слика_големина =
| опис      = 
| друг_назив   = 
| класификација  = 
| видови     = 
| намена     = 
| заедно_со    = 
| изумител    = 
| производител  = 
| модел      = 
| сродно     = 
}}
Напомена: Функционираат и англиските параметри.

Параметри[уреди извор]

Сите параметри се незадолжителни.

назив
Назив на алатот
слика
Слика од алатот
слика_големина
Големина на сликата во пиксели
опис
Опис на сликата што оди под неа
друг_назив
Друг(и) назив(и) на алатот (на пр. одвртката е позната и како шрафцигер)
класификација
општа категорија: рачен, електричен, градинарски итн.
намена
За што служи алатот; на пр. сечење, забивање, прицврстување, држење, мерење итн.
видови
Разни видови на алатот; на пр. отдвртката може да биде плочест, крстач, шестаголен, ѕвездест тн.
заедно_со
Со која друг алат се користи алатот: на пр. чекан + длето.
изумител
Изумител(и) на алатот, ако постојат
производител
Име на производителот, ако алатот го прави само еден производител (бидејќи е патентиран и сл.)
модел
назив или број на моделот, ако е таков случајот
сродно
сродни алати, на пр. на чеканот сродни му се токмакот, секирата итн.