Предлошка:Инфокутија Авиопревозник

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

{{Инфокутија Авиопревозник}} ги прикажува најважните информации за една авиопревозник. Прекопирајте го следново во статијата и пополнете ги податоците:

{{Инфокутија за Авиопревозник
| airline    = (име на превозникот) 
| image     = (слика)
| image_size   = (големина на сликата)
| IATA      = (IATA-код на превозникот)
| ICAO      = (ICAO-код на превозниокт)
| callsign    = (ознака превозникот)
| founded    = (кога е основан)
| commenced   = (кога почнал да работи)
| ceased     = (кога престанал да работи)
| hubs      = (авиојазли)
| secondary_hubs = (споредни авиојазли)
| focus_cities  = (поважни градови кајшто често лета превозникот)
| frequent_flyer = (чести летови)
| lounge     = (салони)
| alliance    = (во кој сојуз со други авиопревозници)
| subsidiaries  = (подружници)
| fleet_size   = (број на летала)
| destinations  = (одредишта)
| parent     = (матично претпријатие)
| company_slogan = (гесло на превозникот)
| headquarters  = (седиште)
| key_people   = (раководство)
| website    = (мрежно место)
}}