Предлошка:Икс

Од Википедија — слободната енциклопедија

X mark.svgН

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Знакот икс по основно е 20px. За да ја смените големината, внесете вредност во пиксели како втор аргумент, на пр:

{{икс|30}}
Знаци за штиклирање и иксови
Знаци за штиклирање Иксови
{{штик}} Знак за штиклирањеД {{Икс-знак-голем}} Голем знак иксН
{{Ок}} Yes check.svgОк {{Икс}} X mark.svgН
{{Д}} ДаД {{Н}} НеН
{{штик-н}} Знак за штиклирањеД {{Икс-н}} Знак иксН
{{U2713}} Знак за штиклирањеД {{Икс-знак}} ИксН
✓ ✗
✔ ✘
Слика:☑.svg Check mark.svg Слика:☒.svg U+2612.svg