Предлошка:Земјин полупречник

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

R🜨

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

 • {{Земјин полупречник}}R🜨
 • {{Земјин полупречник|БРОЈ}} → БРОЈ R🜨 (со непреломни белини)

Обично се применува вака:

 • {{Земјин полупречник|10}} → 10 R🜨
 • {{Земјин полупречник|{{вред|13|1|-2|e=7}}}}(13+1
  −2
  )⋅107
   R🜨

Ова е друг начин:

 • {{вред|12|e=8|u=Земјин полупречник}}12⋅108 Земјин полупречник
 • {{вред|12|e=8|u=R_Earth}}12⋅108 R_Earth

Наместо {{Земјин полупречник}} може да се користи пократката верзија {{R+}}:

 • {{R+|10}} → 10 R🜨
 • {{R+}}R🜨
 • {{вред|12|e=8|u=R+}}12⋅108 R+

Можности[уреди извор]

За да ставите врска до статијата „Земјин полупречник“, ставете |link=yes (или |link=y):

 • {{Земјин полупречник|link=yes}}R🜨
 • {{R+|link=yes}}R🜨

А може и вака:

 • {{вред|12|e=8|u=Земјин полупречник}}12⋅108 Земјин полупречник
 • {{вред|12|e=8|u=R_Earth}}12⋅108 R_Earth
 • {{вред|12|e=8|u=R+}}12⋅108 R+

Поврзано[уреди извор]