Предлошка:Вселенска станица

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

Сите полиња мора да бидат со мали букви, и сите се незадолжителни, освен полето „station“.

Вертикален список Предуслови *
{{Вселенска станица
 | station        = 
 | station_image     = 
 | station_image_landscape= 
 | station_image_size   = 
 | station_image_alt   = 
 | station_image_caption = 
 | extra_image      = 
 | extra_image_landscape = 
 | extra_image_size    = 
 | extra_image_alt    = 
 | extra_image_caption  = 
 | insignia        = 
 | insignia_size     = 
 | insignia_alt      = 
 | insignia_caption    = 
 | NSSDC_ID        = 
 | sign          = 
 | crew          = 
 | launch         = 
 | launch_pad       = 
 | reentry        = 
 | status         = 
 | mass          = 
 | length         = 
 | width         = 
 | height         = 
 | diameter        =
 | volume         = 
 | pressure        = 
 | perigee        = 
 | apogee         = 
 | inclination      = 
 | altitude        = 
 | speed         = 
 | period         = 
 | orbits_day       = 
 | in_orbit        = 
 | occupied        = 
 | orbits         = 
 | distance        = 
 | as_of         = 
 | stats_ref       = 
 | configuration_image  = 
 | configuration_landscape= 
 | configuration_size   = 
 | configuration_alt   = 
 | configuration_caption = 
}}
  
 ЗАДОЛЖИТЕЛНО
  
 station_image
 station_image
 station_image
 station_image
  
 extra_image
 extra_image
 extra_image
 extra_image
  
 insignia
 insignia
 insignia
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 configuration_image
 configuration_image
 configuration_image
 configuration_image
  
* Полето наведено подолу е предуслов за полето наведено одлево. На пример: title е предуслов за url, што значи дека url НЕМА да се прикаже дури и ако има зададено вредност доколку не зададете вредност воедно и на title.