Предлошка:Век

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]
Милениум: 1-ви милениум
Векови:
Временски линии:
Државници:
  • 1-ви век
  • 2-ри век
  • 3-ти век
Десетлетија:
Категории: Категорија: Родени во 2-ри векКатегорија: Починати во 2-ри век
Категорија:Назначени во 2-ри векКатегорија:Разрешени во 2-ри век
Милениум: 1-ви милениум п.н.е.
Векови:
Временски линии:
Државници:
  • 3-ти век п.н.е
  • 2-ри век п.н.е
  • 1-ви век п.н.е
Десетлетија:
Категории: Категорија: Родени во 2-ри век п.н.еКатегорија: Починати во 2-ри век п.н.е.
Категорија:Назначени во 2-ри век п.н.е.Категорија:Разрешени во 2-ри век п.н.е.


Употреба[уреди извор]

Предлошкава дава информативна кутија за извесен век, како што е прикажано во примерот {{век|2}} (за 2 век) и {{век|-2}} (за 2 век п.н.е.).

Незадолжителни параметри

По основно кутијата се прикажува во десниот дел од страницата. Ова може да се измени со тоа што на параметарот float= ќе му зададете left, right, center или none

Поврзано[уреди извор]

Предлошка:Convert template