Предлошка:Бот

Од Википедија — слободната енциклопедија

Оваа високоризична предлошка е заштитена од уредување со цел да се спречи вандализам. (дневник на заштувања). Ве молиме дискутирајте ги измените во страницата за разговор или барајте отстранување на заштитата. Можете да користите {{editprotected}} на страницата за разговор за да побарате од администарторот да изврши уредување наместо вас.

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

{{бот}} — An information box that indicates that the user is a bot.


Параметри

1
The first unnamed parameter specifies the operator of the bot.
site
The two letter code for those operators that do not have an account on the English language Wikipedia.
talklink
An alternative link to a specific talk page.
status
active (and approved), inactive(but approved) or unapproved
awb
yes (if this bot uses AWB), or omit (if it doesn't).

Пример

Code Result
{{Бот|John Smith}}
{{Бот|John Smith|site=en}}
{{Бот|John Smith|site=en|awb=yes}}
{{Бот|John Smith|site=en|status=active}}
{{Бот|John Smith|site=en|status=inactive}}
{{Бот|John Smith|site=en|status=unapproved}}

Поврзано