Предлошка:БИМ

Од Википедија — слободната енциклопедија

Како што е општопознато, Македонците во бугарските извори се присвојуваат и водат како Бугари, и покрај признанието дека самите се изјаснувале како Македонци.

Оваа високоризична предлошка е заштитена од уредување со цел да се спречи вандализам. (дневник на заштувања). Ве молиме дискутирајте ги измените во страницата за разговор или барајте отстранување на заштитата. Можете да користите {{editprotected}} на страницата за разговор за да побарате од администарторот да изврши уредување наместо вас.

Икона за документација Документација за предлошка

Предлошка кој во навод како белешка во статии што користат бугарски извори за Македонците. Се користи во текст кајшто пишува дека се Македонци; но со ова се укажува дека во изворот тие се присвојуваат, наведени како „Бугари“.

Употреба

<ref name="БИМ">{{БИМ}}</ref>

Пример

Според Васил К’нчов, во 1905 г. селото броело 150 жители, сите Македонци.[1]

Наводи

  1. Како што е општопознато, Македонците во бугарските извори се присвојуваат и водат како Бугари, и покрај признанието дека самите се изјаснувале како Македонци.