Предлошка:Алатник

Од Википедија — слободната енциклопедија

()

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Оваа предлошка создава „алатници“ со врски распоредени на ист начин како што ги дава програмот МедијаВики.

Употреба[уреди извор]

  • {{алатник| [[Корисник:Пример|корисник]] | [[Разговор со корисник:Пример|разговор]] | [[Special:BlockIP/Example|блокирај]] }}(корисник| разговор| блокирај)

Можат да се зададат највеќе 10 врски.


  • {{алатник| [[Корисник:Пример|корисник]] | [[Разговор со корисник:Пример|разговор]] | [[Special:BlockIP/Example|блокирај]] | separator=dot }}(корисник⧼dot-separator⧽ [Разговор со корисник:Пример⧼dot-separator⧽разговор]]⧼dot-separator⧽ блокирај)