Предлошка:Автотаксономија/Шампињон

Од Википедија — слободната енциклопедија
Наттаксони
Домен: Еукариоти [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Еднокамшични [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Заднокамшични [Таксономија; уреди]
Царство: Габи [Таксономија; уреди]
Потцарство: Виши габи [Таксономија; уреди]
Оддел: Столпчести габи [Таксономија; уреди]
Класа: Агарикомицети [Таксономија; уреди]
Ред: Ресести габи [Таксономија; уреди]
Род: Шампињон [Таксономија; уреди]
Подгрупи (↻ поднови)
Наведи ги сите 0 непосредни поттаксони

Википедија сè уште нема статија за таксонот Шампињон. Можете да помогнете со тоа што ќе ја создадете. Страницата што моментално ја гледате содржи податоци за таксономијата на „Шампињон“.


Не ви е јасно зошто сте тука? Започнете со таксономијата на Википедија.

Матичен таксон: Шампињони (Таксономијауреди)
Ранг: genus (се прикажува како Род)
Врска: Шампињон (води кон Шампињон)
Изумрен? не.
Секогаш да се прикажува? да (важен ранг)
Таксономски наводи:
Наводи за матичниот таксон: https://www.catalogueoflife.org/data/taxon/64F
Овие податоци се создадени со Предлошка:Taxonomy key (уреди разговор врски историја)

Содржината на категоријата е застарена? Стиснете тука за да ја подновите.