Предлошка:Автотаксономија/Совици

Од Википедија — слободната енциклопедија
Наттаксони
Домен: Еукариоти [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Еднокамшични [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Заднокамшични [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Целовити [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Кончести [Таксономија; уреди]
Царство: Животни [Таксономија; уреди]
Потцарство: Ткивни животни [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Двострани [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Првоусни [Таксономија; уреди]
Наттип: Преслекувачи [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Сечленконоги [Таксономија; уреди]
Тип: Членконоги [Таксономија; уреди]
Поттип: Шестноги [Таксономија; уреди]
Класа: Инсекти [Таксономија; уреди]
Натсемејство: Совици [Таксономија; уреди]
Подгрупи (↻ поднови)
Наведи ги сите 0 непосредни поттаксони

Википедија сè уште нема статија за таксонот Совици. Можете да помогнете со тоа што ќе ја создадете. Страницата што моментално ја гледате содржи податоци за таксономијата на „Совици“.


Не ви е јасно зошто сте тука? Започнете со таксономијата на Википедија.

Матичен таксон: Пеперуги (Таксономијауреди)
Ранг: superfamilia (се прикажува како Натсемејство)
Врска: Совици (води кон Совици)
Изумрен? не.
Секогаш да се прикажува? да (рачна/автоматска промена)
Таксономски наводи: van Nieukerken, Erik J.; Lauri Kaila; Ian J. Kitching; Niels P. Kristensen; David C. Lees; Joël Minet; Charles Mitter; Marko Mutanen; Jerome C. Regier; Thomas J. Simonsen; Niklas Wahlberg; Shen-Horn Yen; Reza Zahiri; David Adamski; Joaquin Baixeras; Daniel Bartsch; Bengt Å. Bengtsson; John W. Brown; Sibyl Rae Bucheli; Donald R. Davis; Jurate De Prins; Willy De Prins; Marc E. Epstein; Patricia Gentili-Poole; Cees Gielis; Peter Hättenschwiler; Axel Hausmann; Jeremy D. Holloway; Axel Kallies; Ole Karsholt; Akito Y. Kawahara; Sjaak (J.C.) Koster; Mikhail V. Kozlov; J. Donald Lafontaine; Gerardo Lamas; Jean-François Landry; Sangmi Lee; Matthias Nuss; Kyu-Tek Park; Carla Penz; Jadranka Rota; Alexander Schintlmeister; B. Christian Schmidt; Jae-Cheon Sohn; M. Alma Solis; Gerhard M. Tarmann; Andrew D. Warren; Susan Weller; Roman V. Yakovlev; Vadim V. Zolotuhin; Andreas Zwick (23 December 2011). Zhang, Zhi-Qiang (уред.). „Order Lepidoptera Linnaeus, 1758“ (PDF). Zootaxa. Animal biodiversity: An outline of higher-level classification and survey of taxonomic richness. 3148: 212–221.
Наводи за матичниот таксон: Grimaldi, David; Engel, Michael S. (2005). Evolution of the Insects. Cambridge University Press. стр. 548. ISBN 9780521821490. Посетено на 15 July 2018.
Овие податоци се создадени со Предлошка:Taxonomy key (уреди разговор врски историја)

Содржината на категоријата е застарена? Стиснете тука за да ја подновите.