Шаблон:Автотаксономија/Членконоги

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Наттаксони
Домен: Еукариоти [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Еднокамшични [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Заднокамшични [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Целовидни [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Кончести [Таксономија; уреди]
Царство: Животни [Таксономија; уреди]
Потцарство: Ткивни животни [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Двострани [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Првоусни [Таксономија; уреди]
Наттип: Преслекувачи [Таксономија; уреди]
Тип: Членконоги [Таксономија; уреди]
Подгрупи (↻ поднови)
Наведи ги сите 0 непосредни поттаксони


Не ви е јасно зошто сте тука? Започнете со таксономијата на Википедија.

Матичен таксон: Сечленконоги (Таксономијауреди)
Ранг: phylum (се прикажува како Тип)
Врска: Членконоги (води кон Членконоги)
Изумрен? не.
Секогаш да се прикажува? да (важен ранг)
Таксономски наводи: Telford MJ, Bourlat SJ, Economou A, Papillon D, Rota-Stabelli O. The evolution of the Ecdysozoa. „Philos. Trans. R. Soc. Lond., B, Biol. Sci.“ том  363 (1496): 1529–37. doi:10.1098/rstb.2007.2243. PMID 18192181. PMC: 2614232. http://rstb.royalsocietypublishing.org/cgi/pmidlookup?view=long&pmid=18192181. 
Наводи за матичниот таксон:
Овие податоци се создадени со Шаблон:Taxonomy key (уреди разговор врски историја)

Содржината на категоријата е застарена? Стиснете тука за да ја подновите.