Предлошка:Автотаксономија/Главоцветни (потсемејство)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Наттаксони
Домен: Еукариоти [Таксономија; уреди]
Царство: Растенија [Таксономија; уреди]
клад: Скриеносеменици [Таксономија; уреди]
клад: Евдикоти [Таксономија; уреди]
клад: Јадрени евдикоти [Таксономија; уреди]
клад: Астериди [Таксономија; уреди]
клад: Евастериди II [Таксономија; уреди]
Ред: Ѕвездовидни [Таксономија; уреди]
Потсемејство: Главоцветни [Таксономија; уреди]
Подгрупи (↻ поднови)
Наведи ги сите 0 непосредни поттаксони

Википедија сè уште нема статија за таксонот Главоцветни (потсемејство)|Главоцветни. Можете да помогнете со тоа што ќе ја создадете. Страницата што моментално ја гледате содржи податоци за таксономијата на „Главоцветни (потсемејство)|Главоцветни“.


Не ви е јасно зошто сте тука? Започнете со таксономијата на Википедија.

Матичен таксон: Главоцветни (Таксономијауреди)
Ранг: subfamilia (се прикажува како Потсемејство)
Врска: Главоцветни|Главоцветни (потсемејство)|Главоцветни (води кон Главоцветни (потсемејство)|Главоцветни)
Изумрен? не.
Секогаш да се прикажува? не.
Таксономски наводи:
Наводи за матичниот таксон: Angiosperm Phylogeny Group (2016). „An update of the Angiosperm Phylogeny Group classification for the orders and families of flowering plants: APG IV“ (PDF). Botanical Journal of the Linnean Society. 181 (1): 1–20. doi:10.1111/boj.12385. ISSN 0024-4074.
Овие податоци се создадени со Предлошка:Taxonomy key (уреди разговор врски историја)

Содржината на категоријата е застарена? Стиснете тука за да ја подновите.