Прејди на содржината

Предлошка:Јс-РУ-изземена

Од Википедија — слободната енциклопедија
Јавна сопственост Ова дело е во јавна сопственост буидејќи не подлежи на авторски права во Руската Федерација. Ова е затоа што вакви дела не поджелат на авторски права по Член 8 (Дела кои не се заштитуваат со авторски права) од Законот на Руската Федерација за авторско и слични права. По овој закон, со авторски права неможат да се покријат офоцијални документи (закони, судски одлуки, други пишани дела на законодавството, од административен или судски карактер) како и службени преводи на истите; Државни амблеми и службени симболи (знамиња, грбови, украси, монетарни знаци и други државни симболи како и службени ознаки); фолклорни дела; соопштенија за настани и факти од информативен карактер.

Затоа оваа слика се смета за предадена во јавна сопственост ширум светот. Меѓутоа користењето на истата во Русија може да подлежи на ограничувања на употреба пропишани со други закони.

Грб на Руската Федерација
Грб на Руската Федерација