Предлошка:Јамка

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Предлошкава се користи за добивање на проста јамка (циклус) што може да се повторува до 150 пати. Не е вистинска јамка - работи условно повторувајќи ја низата. Ова е проста верзија на {{За-јамка}}. Се користи вака:
{{јамка|колку пати да се повтори|низа}}
Ако некоја низа го содржи знакот за еднаквост („=“), тогаш морате да внесете „|2=низа“ наместо „|низа“. Еве примери:

  • {{јамка|4|н}} дава нннн
  • {{јамка|25|проба}} дава пробапробапробапробапробапробапробапробапробапробапробапробапробапробапробапробапробапробапробапробапробапробапробапробапроба
  • {{#expr:2{{јамка|50|*2}}}} дава 2.2517998136852E+15
  • {{јамка|9|2==}} дава ========= (мора да го има „2=“)
  • {{јамка|3|{{CURRENTYEAR}}}} дава 202320232023
  • „{{јамка|3|аб}}“ дава „абабаб“ [1]

Поврзано[уреди извор]