Париска конвенција за заштита на индустриската сопственост

Од Википедија — слободната енциклопедија

Париската конвенција за заштита на индустриската сопственост, потпишана во Париз на 20 март 1883, била една од првите меѓународни договори за интелектуалната сопственост. Со неа е воспоставена Унија за заштита на индустриската сопственост. Конвенцијата сѐ уште е во сила.

Поврзано[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]