Прејди на содржината

Оулафсвик

Од Википедија — слободната енциклопедија

Оулафсвик (исландски: Ólafsvík) — град во западниот дел на Исланд, односно спаѓа во Западниот регион, брои околу 1.010 жители и е триесетивтори град по големина во Исланд. Градот е поврзан со копнен, воден и воздушен сообраќај. Оулафсвик, заедно со уште неколку градови во земјата, се смета за еден од поважните и поголемите населени места во државата.

Воздушна панорама на градот во 2017 година