Прејди на содржината

Оликула

Од Википедија — слободната енциклопедија

Оликула е кратката наметка со качулка која жените би можеле да ја носат преку стола за да им биде потопло.[1] [2]

  1. Rissman, Rebecca (2015). A History of Fashion. Minneapolis, Minnesota: Abdo. стр. 22. ISBN 978-1-62403-553-1. Посетено на May 28, 2019.
  2. Sumathi, G.J. (2002). Elements of Fashion and Apparel Design. New Delhi: New Age International Publishers. стр. 87. ISBN 81-224-1371-4. Посетено на May 27, 2019.