Прејди на содржината

Нескејпстадир

Од Википедија — слободната енциклопедија

Нескејпстадир (исландски: Neskaupstaður) — град во источниот дел на Исланд, односно спаѓа во Источниот Регион, брои околу 1.440 жители и е дваесетишести град по големина во Исланд. Градот е поврзан со копнен, воден и воздушен сообраќај. Нескејпстадир, заедно со уште неколку градови во земјата, се смета за еден од поважните и поголемите населени места во државата.

Поглед на Нескејпстадир