Нервен центар

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Нервниот центар се дефинира како збир од повеќе неврони кои учествуваат во остварување на некоја определена рефлексна активност. Централниот нервен систем се состои од нервните центри - ‘рбетен и черепен мозок.