Прејди на содржината

Народна Републиканска Грчка Лига

Од Википедија — слободната енциклопедија
Наполеон Зервас со соработници

Народна Републиканска Грчка Лига (грчки: Εθνικός Δημοκρατικός Ελληνικός Σύνδεσμος [Етникос Димократикос Елиникос Синдесмос], ЕДЕС) е грчка реакционерна организација водена од Наполеон Зервас за време на Граѓанската војна во Грција.