Прејди на содржината

Наполеон Зервас

Од Википедија — слободната енциклопедија
Наполеон Зервас со соработници

Наполеон Зервас (грчки: Ναπολέων Ζέρβας) (Арта, 17 мај 18911957) бил грчки генерал, водач на реакционерна организација ЕДЕС за време на Граѓанската војна во Грција.