Мишлен

Од Википедија — слободната енциклопедија
Седиштето на Мишлен во Клермон-Феран, Франција

Мишлен (француски: Compagnie Générale des Établissements Michelin, погрешно позната како „Мишелин“) е француска фабрика за автогуми, со седиште во градот Клермон Феран. Претпријатието е најголем производител на гуми во светот.