Лујџи Лаваца

Од Википедија — слободната енциклопедија
Лујџи Лаваца

Лујџи Лаваца (бил роден на 24 април 1859, и починал на 16 август 1949 година) бил италијански бизнисмен. Во 1895 година, тој ја основал компанијата за кафе Лаваца во Торино.