Креационизам

Од Википедија — слободната енциклопедија

Креационизамот — религиско верување според кое целото човештво и сите живи суштества на Земјата или на космосот како во целост, се резултат на Божјата творба.[1]

Во потесна смисла, креационизмот е шпекулативна филозофија, која претпоставува постоење на натприроден творец.

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Evolution Vs. Creationism, Евгени Скот, Најлс Елдреџ, p. 114

Поврзани содржини[уреди | уреди извор]