Конструктивизам

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Жан Пијаже, основач на конструктивизам

Конструктивизам претставува критичност, самокритичност и темелност со цел исполнување на личните визии и истовремено позитивен пристап кон мислењата, визиите и активностите на другиот.