Колаборативно пишување

Од Википедија — слободната енциклопедија
A group of writers gather at a desk to collaborate
Соработничкото пишување може да се појави во поставки лице в лице, кога писателите се собираат заедно на заедничка локација или во дигитални поставки кога писателите се разделени во време и простор

Колаборативно пишување е термин кој се однесува на проекти каде пишани дела се создадени од заедничката работа на повеќе луѓе заедно (колаборација или соработка), наместо поединечниот пристап. Некои од овие проекти се надгледувани од уредник или од уредувачки тим, но многу од нив растат без оваа потреба од надгледување.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]

Англиски јазик