Прејди на содржината

Кокс Базар

Од Википедија — слободната енциклопедија
Улица во градот

Кокс-Базар(англиски: Cox's Bazar, бенгалски: কক্স বাজার) — град и центар на истоимениот округ во Бангладеш. Овој град најмногу е познат по риболовството како и по неговите плажи која плажа е објавена за една од најголемите во светот кои излегуваат на море. Нејзината распространетост е дури 125 километри.