Коконукански јазици

Од Википедија — слободната енциклопедија
Коконукански јазици.

Коконуканските јазици се индијански јазици кои се зборуваат во Колумбија, Јужна Америка. Во оваа група на јазици спаѓаат следните: гвамбијано јазик, тотороски јазик и коконукански јазик. Често овие јазици се сметаат како еден дијалект на барбакоанските јазици.

Наводи[уреди | уреди извор]

  • Branks, Judith; Sánchez, Juan Bautista. (1978). The drama of life: A study of life cycle customs among the Guambiano, Colombia, South America (pp xii, 107). Summer Institute of Linguistics Museum of Anthropology Publication (No. 4). Dallas: Summer Institute of Linguistics Museum of Anthropology.