Клуб 27

Од Википедија — слободната енциклопедија
Курт Кобејн, 1992 година.

Клуб 27 — израз кој се користи за музичари, глумци и артисти кои починале во 27та година од нивниот живот. Во Клубот 27 први се вброиле Брајан Џонс, Џими Хендрикс, Џенис Џоплин и Џим Морисон кои починале на 27 години во период од две години. Исто така во клубот се вбројува и Курт Кобејн. Неговата сестра тврдела дека Кобејн уште како дете сакал да биде член на овој клуб.