Киелмина

From Википедија
Jump to navigation Jump to search
Киелмина
Село
Poland adm location map.svg
Red pog.svg
Киелмина
Координати: 51°51 'N 19°31' E / 51.850°N 19.517°E / 51.850; 19.517
Земја
Војводство Лодз
Округот Згиерс
Општина Струков

Kiełmina [kʲɛuˈmina] е село во административниот округ на општина Струков, во рамките на округот Згиерс,Лодз Војводство, во централна Полска. Тоа е лоцирана на околу 9 километри (6 милји) југо-западно од Струков, 7 км (4 милји) источно од Згиерс, и 9 километри (6 милји) северо-источно од регионалниот капитал Лодз.

Референци[edit | edit source]