Киберсекс

Од Википедија — слободната енциклопедија
Сајберсекс или виртуелен секс

Киберсекс (од анг. cybersex, „сајберсекс“) — последица од омасовувањето на семрежјето. Под киберсекс се подразбира разговор на тема поврзана со сексот (како на пример безобразни муабети, искажување на сексуални мисли и сл.) преку чат програмите. Најекстремни случаи на киберсекс се случуваат со посредство на мрежна камера и микрофон.Во денешно време постојат и посебни периферни уреди кои може да се купат и да се прикачат на сметач и со нив да се симулира полов однос, како еден вид на секс играчки.