Керенка

Од Википедија — слободната енциклопедија
Русија-1917-банкнота-250-реверс

Керенка било неформално име на банкноти кои ги издала Руската привремена влада во 1917 година, а името го добиле по претседателот Александар Керенски. Тие биле издадени и од Госбанк на Советска Русија во текот на 1917-1919 година.