Квалитативна функција

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Квалитативната функција се состои во овозможување да се пронајде најдобар превозник на стоката. Овде не се работи само за најевтин туку и за најквалитетен и најсигурен превозник на стоката.