Еидетско помнење

Од Википедија — слободната енциклопедија

Фотографско (еидетско) помнење е способност на поединци да се (при)сетат на одредени настани со неверојатна прецизност. Зборот еидетско значи "нешто што се однесува на извонредно детално и јасно помнење на визуелни призори и слики" и доаѓа од зборот eidos (на грчки : εἶδος) што директно се преведува како "видено".

Луѓе со еидетско помнење[уреди | уреди извор]

Со сигурност не може да се тврди дека вакви луѓе постојат. Но има кои го вежбаат нееидетското помнење со различни методи. Тоа се :