Дрозера, круголисна

Од Википедија — слободната енциклопедија

Дрозера, круголисна (Дросера ротундифолиа Л.) – инсективорен вид со многу ограничено распространување на територијата на Македонија, само во околината на Пехчево (Јудови Ливади). Се развива на влажни места (тресетишта) и спаѓа во групата загрозени видови.[1].

Наводи[уреди | уреди извор]