Дојче Телеком

Од Википедија — слободната енциклопедија
Дојче Телеком 2022 година

Дојче Телеком (германски: Deutsche Telekom) - германско акционерско друштво од областа на телекомуникациите.

Историјат[уреди | уреди извор]

Активности[уреди | уреди извор]

Финансиски показатели[уреди | уреди извор]

Во 2016 година, брендот на „Дојче телеком“ достигнал вредност од 36,4 милијарди долари, што претставувало пораст од 309% во споредба со 2008 година.[1]

Менаџмент и организација[уреди | уреди извор]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Мирослав Саздовски, „Дојче телеком достигна највисока вредност на брендот во својата историја“, Економија и бизнис, година 18, број 225, март 2017, стр. 64.